река ВелекаСинеморец – 6.4 км., 9 минути с кола
Река Велека в началото е малка и покорна река, която има тесен ръкав, а в края – в устието се превръща в мощен творец на чудесна еко-сиситема. По течението на реката могат да се наблюдават множество редки растителни видове, като на места се срещат и делфини. В района на река Велека се намира едно от най-големите находища на растението морски пелин в България, което е защитено. Разходката по река Велека има обогатяващ характер. Наслаждавайки се на уникалността на природата, туристите научават много относно растителните и животински видове, за необходимите им условия за живот, както и за специфичността на този район. Там е и едно от най-богатите находища на водни лилии в България.


Село Резово17.4 км., 19 минути с кола
Резово е най-южното селище по българското Черноморие. Намира се на 11 км. от Синеморец, на 17 км. от Ахтопол и на 36 км. от Лозенец. Село Резово носи името на реката, която минава през него. Реката се явява естествена граница между България и Турция. Река Резовска е почти целогодишно пълноводна. Откъм българската страна има изградена каменна дига за укрепване на брега. Разхождайки се по дигата, не може да не забележите турските войници, които обикалят с пушки и бдят за нарушители. Виждат се къщи от съседното село, минарето на джамията и най-голямо впечатление прави огромната плажна ивица, която никога не се използва.


Китен 23 км., 22 минути с кола
Китен е един от най- малките градове в страната ни. Територията на града съчетава в себе си гористи местности и красиви плажове. Удивителните заливи Караагач и Атлиман допълнително допринасят за очарованието на Китен. Част от самия град се простира на малък остров, който е заобиколен от тези два залива, в които се вливат реките Китенска и Дяволска. Техните речни дъна са пълни с различни видове сладководни риби, които са от голямо значение за развитието на риболова.


Приморско – 27.7 км., 27 минути с кола
Приморско е разположен на малък полуостров на брега на Черно море, в подножието на странджанските върхове, спускащи се към брега. Приморско е най-северното населено място в България, където виреят цитрусови плодове. Цялото крайбрежие около Приморско е осеяно с руините на древни и велики градове. Зидовете на най-дълго просъществувалото населено място в района – Ранули, се извисяват на хълма, наречен днес „Вълчаново кале“. Заливът „Стомопло“, който е разположен на север от курорта Приморско, е една от предпочитаните дестинации за туристите. На север се намира нос „Маслен нос“, който разделя залива от „Света Параскева“. На юг пък е разположен нос „Кюприя“. В южната част на залива има блато със същото име – „Стомопло“.


Веселите скалиПриморско – 28.8 км., 30 минути с кола
Веселите скали е местност до река Ропотамо, от която се открива живописна гледка към реката и Лъвската глава, а от другата страна към Странджа. Местността е обсипана с големи заоблени камъни и е изключително красива, с невероятна панорама, на която може да се любувате удобно от направената за целта беседка.